Agenda

23 december 2018, 14:00 - 18:00. Leiden, Grand Café De Burcht.  DJ: Aad de Danser. Toegang: € 12 inclusief twee drankjes.

Lees meer over de komende salon én over eerdere salons van Carozon Leiden.

Locatie De Burcht

Burgsteeg 14, 2312 JS Leiden.

DJ Ville Hiltula

DJ Ville Hultila treedt op 26 november op in De Burcht in Leiden tijdens de salon van Corazon Leiden, samen met zijn gelijknamige trio.

Ville Hiltula

Op zondagmiddag 23 december van 14.00-18.00 dansen we de laatste Corazón van 2018. Natuurlijk zijn wij er in 2019 gewoon weer; houd Facebook, onze website www.corazonleiden.nl of www.tangokalander.nl in de gaten. 
Maar nu gaan we eerst nog even knus en gezellig tangodansen, vóór de feestdagen losbarsten! De muziek wordt verzorgd door onze eigen DJ Aad de Danser. En natuurlijk staan wij weer klaar bij de deur om iedereen op hartverwarmende wijze welkom te heten. 


Entree: 12,-, dat is inclusief 2 drankjes naar keuze aan de bar.


Heb je na de salon geen zin om te koken of wil je gewoon nog nagenieten van de sfeer, check dan de menu-suggesties van Koetshuis De Burcht.


Abrazo, team Corazón, Aad, Cor, Ingrid, Tristan

Lieve dansers,
 
Zondagmiddag 25 november, van 14:00 uur tot 18:00 uur, is het weer tijd voor de salon met de meest hartverwarmende ontvangst: tangosalon El Corazón, midden in het gezellige en sfeervol verlichte historische hart van Leiden! 
 
De muziek zal worden verzorgd door onze eigen DJ Aad de Danser. Hij heeft weer talrijke mooie en dansbare tanda's voor jullie klaarstaan. Gegarandeerd uren dansplezier!
 
De toegang is € 12. Je krijgt daarbij ook 2 bonnen voor een drankje naar keuze aan de bar. 
 
En heb je na de salon geen zin om thuis te koken of wil je gewoon nog wat nagenieten van de gezelligheid? Check dan de mogelijkheden van De Burcht/ Het Koetshuis!
 
Wij hopen jullie allemaal weer te zien. 
 
Abrazo! Aad, Cor, Ingrid, Tristan  (Team Corazón)

Weer heerlijk dansen op de oudste plek van Leiden.

Tijd: Salon 14:00 uur - 18:00 uur

De muziek zal worden verzorgd door DJ Lawrence, met feestelijke, wisselende cortina’s.

Entree Salon € 12 inclusief 2 drankjes

Heb je na de salon geen zin om thuis te koken? De Burcht serveert een dagschotel vanaf slechts € 13,50.

Wie begint met tangodansen, maakt al snel kennis met de tangomuziek. Hoe is die muziek ontstaan? En wat voor mensen gingen er schuil achter deze grillige emotionele klanken?
Deze vragen worden beantwoord door DJ Aad de Danser in zijn boeiende lezing "Tango! Het verhaal achter de muziek."
Met prachtige muziekfragmenten, foto's en film, grappige anekdotes, scherpe analyses en prikkelende uitdagingen aan de toehoorders brengt hij de Época de Oro, het Gouden Tijdperk van de tango, opnieuw tot leven.
En - een heel leuke bonus voor dansers - hij verklapt hoe je de belangrijke orkesten snel kunt herkennen. Bezoekers krijgen een spiekbriefje dat ze kunnen gebruiken bij de afsluitende quiz met thema "Van wie zijn deze Cumparsita's?"
Deze lezing is geschikt voor totale tangoleken, maar ook (zeer) gevorderden vinden hem leuk en leerzaam. Aad heeft deze lezing inmiddels gegeven in Leiden, Rotterdam, Alkmaar en Groningen, steeds verder verrijkt met nieuw materiaal.
Prijs Lezing: euro 5,- (gratis voor bezoekers van de aansluitende salon).

Tijd: Lezing 13.00-14.00. Salon 14:00 uur - 18:00 uur

De muziek zal worden verzorgd door onze eigen DJ Aad de Danser, met nieuwe, feestelijke, wisselende cortina’s.

Entree Salon € 12 inclusief 2 drankjes

Heb je voor de salon geen zin om thuis te koken? De Burcht serveert een dagschotel vanaf slechts € 13,50.

Aan het eind van de vakantie is het leuk om weer te dansen op de oude vertrouwde plek in de Burcht!

Zondag 26 augustus kun je weer komen dansen op tangosalon El Corazón van 18:00 uur - 23:00 uur! 

De muziek zal worden verzorgd door onze eigen DJ Aad de Danser, met nieuwe, feestelijke, wisselende cortina’s.

Entree: € 12 inclusief 2 drankjes

Heb je voor de salon geen zin om thuis te koken? De Burcht serveert een dagschotel vanaf slechts € 13,50.

Op 24 juni vieren wij onze 5e verjaardag! Voor deze speciale gebeurtenis hebben wij een bijzondere en spectaculaire verrassing voor jullie: live muziek van El Muro. Voorafgaand aan de salon zal er van 18:00 tot 19:00 uur een workshop zijn over technieken uit de meditatie en tantra voor tangodansers. Schrijf je hiervoor in onder "contact". 

Over El Muro: El Muro is een Argentijns-Noors tango-orkest opgericht in november 2016. Zij hebben in maart 2018 hun debuut gemaakt in Argentinië. Zij speelden in La Viruta, Salón Canning, Usina del Arte en op andere locaties in Buenos Aires en Patagonië. Zij hebben regelmatig opgetreden in Zwitserland, Italië, Nederland, Engeland, Zweden, Denemarken en Noorwegen. El Muro werkt samen met enkele bekende zangers uit Argentinië, zoals Juan Villarreal, Negro Falótico en Chino Laborde. Hun muziek is een mix van traditionele Argentijnse tango en elementen uit de jazz en moderne muziek. Zij hebben een speciaal repetoire voor tangosalons, dat zeer dansbaar is. Zij zullen bij ons onversterkt spelen, omdat gebleken is dat live muziek op die manier het beste uitkomt in onze akoustiek. Met hun onderscheidende muzikale expressie en veel energie op het podium zijn zij de lieveling geworden van vele muziekliefhebbers en tangodansers.

El Muro foto 1El Muro foto 2El Muro foto 3

Video links: Así se baila el tango (Official Music Video) https://www.youtube.com/watch?v=suC3IXg_BeA . Rebeldía - El Muro ft. Juan Villarreal - Live at Cosmopolite https://www.youtube.com/watch?v=0Uo2S3y27oM . Bahía Blanca – Den Norske TV-Skolen i Lillehammer https://www.youtube.com/watch?v=5e4VfJF06-g . Social Media: Website http://www.elmurotango.com/ . Facebook https://www.facebook.com/elmurotango/

Over de WORKSHOP meditatie en tantra technieken voor tangodansers (18:00-19:00 uur). Voorafgaand aan de salon zal er een mooie en inspirerende workshop zijn. Hoe is het om te dansen na een korte ontspanningsoefening? Wat betekent hartscontact (corazòn) ? Wat is het verschil tussen bedenken hoe je danst en voelen hoe je danst? Hoe kun je meer vanuit ontspanning dansen? En nog veel meer. We zullen hier onbekende en verrassende oefeningen mee doen. Leuk om op deze manier ons vijfjarig jubileum mee te beginnen! Door Cor van Kippersluis & Ingrid Brinkhuis. Toegankelijk voor alle niveau’s. Partner niet noodzakelijk. INSCHRIJVEN is voor ons handig (!) en kan via deze link https://www.corazonleiden.nl/contact of stuur ons een berichtje via facebook. Kosten: euro 10,- (minima euro 5,-). Cor van Kippersluis is al bijna 30 jaar werkzaam als meditatiedocent, tantradocent, hypnotherapeut en psycholoog. Ingrid Brinkhuis deed diverse cursussen op deze gebieden en zal deze avond assisteren. Meer informatie kun je vinden op: https://www.psychobalancing.nl/ en https://www.tantra-leiden.nl/ 

Juni wordt de maand van de orkesten bij El Corazón! Op zondag 3 juni verwelkomen wij het orkest Tango Trajectina. Een orkest dat inmiddels goed bekend staat om haar dansbare muziek. Wij zijn erg blij dat zij bij ons komen spelen en wij hopen jullie allemaal te kunnen begroeten voor een geweldige avond vol dans, muziek en goed gezelschap!

Tango Trajectina:
Tango Trajectina is een Utrechts tango-orkest met een eigen geluid. Onder leiding van coach en arrangeur Katrien Kamiroen is de afgelopen jaren gewerkt aan een repertoire voor de tangosalon. Tien muzikanten (inclusief een zangeres) brengen tango's van Gardel, Troilo, Canaro, Di Sarli, Blazquez, Pugliese, Piazzolla en vele anderen. Tango Trajectina is een echt dansorkest!  Meer info op: www.tango-trajectina.nl

 trajectina 2018

datum/tijd: zondag 3 juni, 19:00-23:00 uur
plaats: Tuinzaal van Grand Café De Burcht te Leiden
Entree: euro 15,=, inclusief 2 drankjes
DJ: Aad de Danser

Zet 29 april in je agenda! Want op die dag staat Leiden bol van Argentijnse Tango met een geweldig orkest in de middag en aansluitend ’s avonds een diner-dansant. Pak je mooiste kleding en je beste dansschoenen uit de kast en kom deze onvergetelijke en spetterende dag beleven!

Tangosalon De La Noche met El Cachivache Quinteto & DJ Ala Malisa (14:00-19:00 uur) Van 14:00 – 19:00 uur kunnen jullie bij De La Noche, op de Lammeschansweg 134A te Leiden, dansen op waanzinnig goede live muziek van El Cachivache Quinteto en de mooie tanda’s van DJ Ala MaLisa.Voor meer informatie: https://www.facebook.com/events/1540803139370282/

Tangosalon El Corazón diner-dansant (19:00 – 23:00 uur) Hierna is het feest echter nog niet afgelopen! Want aansluitend zal El Corazón een tango diner-dansant organiseren in De Burcht, Burgsteeg 14 te Leiden.

Er zal een speciaal tangomenu verkrijgbaar zijn voor euro 15,-. Bonnen voor dit diner zullen alvast verkocht worden bij De La Noche maar zijn natuurlijk ook later nog bij El Corazón te krijgen. Je kunt met de dinerbon terecht in het tegenoverliggende Koetshuis De Burcht (voor wie wat rustiger wil zitten) maar natuurlijk ook in het Grand Café De Burcht terwijl je uitkijkt over de dansvloer.

Onze DJ deze avond zal onze eigen huis-DJ Aad de Danser zijn, bekend om zijn mooie, harmonieus afgestemde en heerlijk dansbare tanda’s. Een heerlijke voorzetting van de dag dus! En natuurlijk zal ook de rest van het Corazón-team klaar staan om jullie een warm welkom te geven!

Datum/tijd: zondag 29 april, 19:00-23:00 uur (LET OP DIT IS DUS 'S AVONDS EN NIET 'S MIDDAGS!)

Plaats: Grand Café De Burcht (Tuinzaal); Burgsteeg 14 te Leiden

Entree: euro 12,00 incl. 2 drankjes aan de bar / Optioneel: tango diner voor euro 15,-

Wij hopen jullie allemaal te zien! Abrazo, Aad, Cor, Ingrid en Tristan.

Lieve dansers,
Wij zijn erg blij dat jullie zo enthousiast komen dansen op onze nieuwe tijden! Daarom nodigen wij jullie graag weer uit om op zondag 25 maart 2018 van 14:00 uur tot 18:00 uur te komen dansen op onze hartverwarmend gezellige salon! 
Deze keer hebben wij als gast-DJ: DJ Ville Hiltula!  Inmiddels is hij al een bekend gezicht op onze salon, niet alleen als geweldige muzikant maar - zoals deze keer - ook als DJ. 

entree: euro 12,-; inclusief 2 drankjes

En .... heb je na al het dansen geen zin meer om te koken, dan serveert De Burcht al een dagschotel vanaf euro 13,50!

Internationally renown Finnish bandoneon player and tango musician Ville Hiltula has been performing widely all over the world including Argentina, USA, Japan, South Korea, and most of the European countries. He has collaborated with many other renowned tango artists such as Ryota Komatsu, Gustavo Beytelmann, Victor Hugo Villena, Roberto Alvarez y Su Color Tango, Pablo Agri, among many others. He is the founding member of tango groups such as Ville Hiltula Quartet, Tangueros Polares, Tangueros Articos, NoEsTango and Perrito Caliente. He also played 10 years in internationally renowned tango group Carel Kraayenhof y Su Sexteto Canyengue between 2005-2015. Ville Hiltula has been also DJing actively at the milongas and tango festivals widely all over the world since 2015, including Netherlands, Belgium, Germany, Finland, USA, Japan & South Korea. He has a extensive collection of high quality tango recordings and the knowledge of the music to make the evening unforgettable and enjoyable experience for the dancers. More information can be found from his website www.villehiltula.com

De sneeuwklokjes steken hun frisse kopjes inmiddels overal boven het gras uit. De lente is niet ver meer!

Zondag de 25e kun je weer komen dansen op tangosalon El Corazón. Let op: deze keer van 13:00 uur - 17:00 uur! Dus een uurtje vroeger dan gebruikelijk.

De muziek zal worden verzorgd door onze eigen DJ Aad de Danser, met nieuwe, feestelijke, wisselende cortina’s.

Entree: € 12 inclusief 2 drankjes

Heb je na de salon geen zin om thuis te koken? De Burcht serveert een dagschotel vanaf slechts € 13,50.

 

© 2017 Corazon Leiden | Site: Interlijn.nl